Uzené tofu s mrkví
Nemusí být každý den maso.
Suroviny:
1 balíček uzeného tofu
1 velká mrkev
1 menší cibule
půl kelímku šlehačky
sůl
olej
Postup:
- Nakrájenou cibuli lehce zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou mrkev, osolíme, opečeme, mírně podlijeme a dusíme.
- Když je mrkev skoro hotová (není nutné ji rozdusit úplně do měkka), přidáme na hranolky nakrájené tofu, dobře prohřejeme a nakonec vlijeme šlehačku a necháme přejít var.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovými noky.
Související
-
Uzené tofu s pórkem
Tofu je vlastně tvaroh nebo sýr ze sójového nápoje. Je vynikajícím zdrojem zdravých bílkovin bez cholesterolové zátěže.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.