Uzené tofu s pórkem

Tofu je vlastně tvaroh nebo sýr ze sójového nápoje. Je vynikajícím zdrojem zdravých bílkovin bez cholesterolové zátěže. 

Suroviny:

1 balíček uzeného tofu

1 menší pórek

olej

sójová omáčka

mleté chilli

Postup:

  1. Tofu nakrájíme na kostičky nebo nudličky a orestujeme na rozehřátém oleji.
  2. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na půlkolečka, přidáme k orestovanému tofu a krátce opečeme.
  3. Zakapeme sójovou omáčkou, podle chuti okořením špetkou chilli a necháme pórek změknout.
  4. Podáváme s rýžovými nudlemi.

Související

  • Tofu s falešnou šafránovou rýží

    Šafrán je vzácný, ale barvou vám ho skvěle nahradí zdravá kurkuma.

  • Tofu s pórkem

    Tofu je odvozenina za sójových bobů. Nabobtnalé boby se najemno umixují, vaří a pasírují. Vzniklá tekutina se ještě vysráží a tofu je na světě. Naštěstí nemusíme sl...

  • Tofu s medovou omáčkou

    Suroviny: 375 g celozrnných těstovin, 3 l vody, 2-3 polévkové lžíce citrónové šťávy, 2 čajové lžičky slunečnicového oleje, 8 nakrájených jarních cibulek, 2 utřené ...

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.