Tofu s medovou omáčkou

Suroviny: 375 g celozrnných těstovin, 3 l vody, 2-3 polévkové lžíce citrónové šťávy, 2 čajové lžičky slunečnicového oleje, 8 nakrájených jarních cibulek, 2 utřené stroužky česneku, 1 lžíce nadrobno nasekaného čerstvého oddenku zázvoru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce jablečného octa, 1-2 lžičky medu, 250 g na kostky nakrájeného uzeného tofu.

Postup: Ve vodě s 1 čajovou lžičkou citrónové šťávy vaříme 10 minut těstovinové mušličky. Na rozehřátém oleji osmažíme 2 minuty cibuli, česnek a zázvor. Přidáme zbytek citrónové šťávy, rajčatový protlak, ocet, med, sýr, tofu a důkladně promícháme. Podusíme 5 minut a omáčku podle chuti okořeníme. Uvařené mušličky scedíme, promícháme s omáčkou a podáváme sypané sekanou petrželkou.

autor: Petr Novotný