Těstoviny s vejci a salámem

Využijeme třeba zbylé těstoviny

Ingredience
  • 2 porce uvařených těstovin
  • 50-60 g dobrého salámu
  • 2-4 vejce
  • 1 cibule
  • 1-2 lžíce oleje
  • sůl, pepř, kečup

Postup:

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a rozpečeme na tom nakrájený salám.
  2. Na tento základ dáme prohřát uvařené těstoviny, opečeme a zalijeme vejci rozkvedlanými se solí a pepřem. Za stálého míchání propečeme.
  3. Rozdělíme na talíře a – pravověrní vyznavači italské kuchyně teď zavřou oči – pokapeme kečupem.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.