Gratinované těstoviny

Nemusí to být vždycky špagety s kečupem...

Ingredience
  • 250 g těstovin – raději drobnější tvary
  • 200 g šunky
  • 100 g strouhaného sýra (eidam nebo pikantnější gouda, čedar nebo niva...)
  • sůl
  • tuk do zapékací mísy
  • na bešamel: 3 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, 200 ml šlehačky a 300 ml vody, sůl, muškátový oříšek

Postup:

  1. V osolené vodě uvaříme těstoviny (opravdu al dente) a zatím co se vaří, připravíme bešamel.
  2. Na másle osmahneme mouku a za stálého míchání přiléváme směs šlehačky a vody, okořeníme špetkou strouhaného muškátového oříšku, stále mícháme a provaříme do hladka.
  3. Do hotového vmícháme nakrájenou šunku.
  4. Do vymazané zapékací mísy dáme těstoviny, přelijeme bešamelem se šunkou, posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby zapéci asi na půl hodiny.

Související