Gratinované těstoviny
Nemusí to být vždycky špagety s kečupem...
Ingredience
- 250 g těstovin – raději drobnější tvary
- 200 g šunky
- 100 g strouhaného sýra (eidam nebo pikantnější gouda, čedar nebo niva...)
- sůl
- tuk do zapékací mísy
- na bešamel: 3 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, 200 ml šlehačky a 300 ml vody, sůl, muškátový oříšek
Postup:
- V osolené vodě uvaříme těstoviny (opravdu al dente) a zatím co se vaří, připravíme bešamel.
- Na másle osmahneme mouku a za stálého míchání přiléváme směs šlehačky a vody, okořeníme špetkou strouhaného muškátového oříšku, stále mícháme a provaříme do hladka.
- Do hotového vmícháme nakrájenou šunku.
- Do vymazané zapékací mísy dáme těstoviny, přelijeme bešamelem se šunkou, posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby zapéci asi na půl hodiny.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka