Těstoviny se sýrovou omáčkou

Těstoviny nikdy nezklamou.

Ingredience
  • libovolné těstoviny na 2 porce
  • 50 g anglické slaniny
  • 2 kostičky taveného sýra
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml neslazeného kondenzovaného mléka nebo smetany
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • 1 lžíce oleje

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě.
  2. Na oleji na větší pánvi rozpečeme nakrájenou anglickou slaninu, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme rozvonět.
  3. Zalijeme smetanou nebo kondenzovaným mlékem, přidáme tavené sýry a za stálého míchání necháme rozpustit. Okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, krátce povaříme.
  4. Do omáčky vmícháme uvařené a scezené těstoviny a podáváme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.