Těstoviny se sýrovou omáčkou
Těstoviny nikdy nezklamou.
- libovolné těstoviny na 2 porce
- 50 g anglické slaniny
- 2 kostičky taveného sýra
- 2 stroužky česneku
- 100 ml neslazeného kondenzovaného mléka nebo smetany
- sůl
- muškátový oříšek
- 1 lžíce oleje
Postup:
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě.
- Na oleji na větší pánvi rozpečeme nakrájenou anglickou slaninu, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme rozvonět.
- Zalijeme smetanou nebo kondenzovaným mlékem, přidáme tavené sýry a za stálého míchání necháme rozpustit. Okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, krátce povaříme.
- Do omáčky vmícháme uvařené a scezené těstoviny a podáváme.
Související
-
Těstoviny se smetanou, nivou, houbami a česnekem a Česnekové...
Těstoviny se smetanou, nivou, houbami a česnekemSuroviny a postup:500 g těstovin, 1 cibule, 60 g tuku, 250 g šunky, houby, 250 ml šlehačky, sůl, pepř, česnek podle ...
-
Těstoviny s nivovou omáčkou
Italské kuchyni se v Česku daří a rozhodně stojí za to hledat občas inspiraci i tam a tohle je zrovna náramně vydařený kousek!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.