Těstoviny s nivovou omáčkou

Italské kuchyni se v Česku daří a rozhodně stojí za to hledat občas inspiraci i tam a tohle je zrovna náramně vydařený kousek!

Suroviny:
250 g těstovin – například penne
250 ml šlehačky
150-200 g sýra niva
1 menší cibule
2-3 stroužky česneku
olivový olej
muškátový oříšek
pepř – nikoli nutně
sůl
zelená petrželka

Postup:

1. Do dostatečného množství osolené vroucí vody dáme vařit těstoviny.

2. Na hluboké pánvi si na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku, opravdu krátce, aby česnek nezhořkl.

3. Zpěněnou cibuli a česnek zalijeme šlehačkou, rozdrobíme do ní nivu, okořeníme špetkou muškátového oříšku a pepřem a za stálého míchání necháme sýr rozpustit.

4. Uvařené, scezené těstoviny vmícháme do sýrové omáčky a přidáme sekanou zelenou petrželku. Můžeme zdobit plátky rajčat nebo proužky červené papriky – pro oko i pro chuť.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.