Těstoviny se smetanou, nivou, houbami a česnekem a Česnekové špagety
Těstoviny se smetanou, nivou, houbami a česnekemSuroviny a postup:500 g těstovin, 1 cibule, 60 g tuku, 250 g šunky, houby, 250 ml šlehačky, sůl, pepř, česnek podle chuti, 150 g strouhané nivy. Pokrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme nasekanou šunku s houbami a zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme a necháme krátce povařit. Pak smícháme směs s uvařenými těstovinami, přidáme utřený česnek, nivu a krátce zapečeme.Česnekové špagetySuroviny a postup:1 celý česnek, 1 šlehačka, 250 g taveného sýru, 1 balíček špaget, pepř, harmonie chuti. Šlehačku zahřejeme, přidáme nakrájený česnek, sýr a koření dle chuti. Necháme projít varem - sýr se rozpustí. Mezitím uvaříme špagety "al dente". Dáme na talíř a zalijeme omáčkou, můžeme posypat nastrouhaným sýrem (cihla).
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.