Tartiflete

Suroviny: 1 sýr reblochon, 1 větší červená cibule, 1 kg brambor, 100 ml kysané smetany, 150 g slaniny, 1dc bílého vína.

Postup: Brambory nakrájíme na centimetrové plátky a předvaříme si je. Na pánvi si osmahneme slaninu s cibulí. Do zapékací mísy skládáme střídavě vrstvy brambor a slaniny. Poslední vrstva bude na plátky nakrájený sýr proložený kolečky cibule. Vše zalijeme vínem a smetanou a zapečeme v troubě.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.