Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Nemáme-li švestky čerstvé, poslouží i kompot!
Ingredience
- na drobenku: 2 lžíce másla
- 2 lžíce cukru
- 2-3 lžíce polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička mleté skořice
- na těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 vejce
- 1 hrnek jogurtu
- ¾ hrnku cukru
- půl hrnku oleje
- půl hrnku mléka
- 1 kypřicí prášek
- švestky
- tuk a mouka na plech
Postup:
- Z cukru, mouky, másla a skořice si připravíme drobenku.
- Vejce ušleháme s cukrem, pak přidáme jogurt, olej, mléko, prošleháme.
- Nakonec přidáme mouku s prosátým kypřicím práškem.
- Na vymazaný a vysypaný plech vlijeme těsto, poklademe půlkami švestek, posypeme drobenkou a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Ze světa lesních samot
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.