Švestkový koláč se skořicovou drobenkou

Nemáme-li švestky čerstvé, poslouží i kompot!

Suroviny:

na drobenku: 2 lžíce másla

2 lžíce cukru

2-3 lžíce polohrubé mouky

1 vanilkový cukr

1 lžička mleté skořice

na těsto:

2 hrnky polohrubé mouky

2 vejce

1 hrnek jogurtu

¾ hrnku cukru

půl hrnku oleje

půl hrnku mléka

1 kypřicí prášek

švestky

tuk a mouka na plech

Postup:

  1. Z cukru, mouky, másla a skořice si připravíme drobenku.
  2. Vejce ušleháme s cukrem, pak přidáme jogurt, olej, mléko, prošleháme.
  3. Nakonec přidáme mouku s prosátým kypřicím práškem.
  4. Na vymazaný a vysypaný plech vlijeme těsto, poklademe půlkami švestek, posypeme drobenkou a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů.

Související