Švestkový koláč se skořicovou drobenkou

Nemáme-li švestky čerstvé, poslouží i kompot!

Ingredience
  • na drobenku: 2 lžíce másla
  • 2 lžíce cukru
  • 2-3 lžíce polohrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička mleté skořice
  • na těsto:
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1 hrnek jogurtu
  • ¾ hrnku cukru
  • půl hrnku oleje
  • půl hrnku mléka
  • 1 kypřicí prášek
  • švestky
  • tuk a mouka na plech

Postup:

  1. Z cukru, mouky, másla a skořice si připravíme drobenku.
  2. Vejce ušleháme s cukrem, pak přidáme jogurt, olej, mléko, prošleháme.
  3. Nakonec přidáme mouku s prosátým kypřicím práškem.
  4. Na vymazaný a vysypaný plech vlijeme těsto, poklademe půlkami švestek, posypeme drobenkou a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.

Iva Jonášová, šéfredaktorka Radia Wave

citlivy_clovek.jpg

Citlivý člověk

Koupit

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.