Srnčí steaky s kaštany

Suroviny: Srnčí hřbet, směs barevných pepřů, 100g anglické slaniny, 250g jedlých kaštanů uvařených a oloupaných, sádlo na opečení, 1 lžíce polohrubé mouky a 2 deci vývaru.

Postup: Z odleželého masa nakrájíme steaky vysoké asi 3cm. Osolíme, obalíme v rozdrceném pepři, zabalíme do plátku slaniny a upevníme párátkem. Necháme odležet. Potom maso opečeme na sádle, vyndáme a uložíme do misky s pokličkou. Ve vypečené šťávě opražíme mouku, podlijeme vývarem, vložíme uvařené a oloupané kaštany a podusíme je. Steaky rozložíme na talíře, obložíme dušenými kaštany a přelijeme šťávou.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!