Srnčí steaky s kaštany
Suroviny: Srnčí hřbet, směs barevných pepřů, 100g anglické slaniny, 250g jedlých kaštanů uvařených a oloupaných, sádlo na opečení, 1 lžíce polohrubé mouky a 2 deci vývaru.
Postup: Z odleželého masa nakrájíme steaky vysoké asi 3cm. Osolíme, obalíme v rozdrceném pepři, zabalíme do plátku slaniny a upevníme párátkem. Necháme odležet. Potom maso opečeme na sádle, vyndáme a uložíme do misky s pokličkou. Ve vypečené šťávě opražíme mouku, podlijeme vývarem, vložíme uvařené a oloupané kaštany a podusíme je. Steaky rozložíme na talíře, obložíme dušenými kaštany a přelijeme šťávou.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.