Špaldový chleba se švestkami

Rozhodli jste se pro zdravější stravu? Pšenice špalda je dobrá volba.

Ingredience
  • 1,5 hrnku celozrnné špaldové mouky
  • půl hrnku celozrnné žitné mouky
  • půl sáčku sušeného droždí
  • 2 kávové lžičky soli
  • 1 hrnek a 3 lžíce vlažné vody (celozrnná mouka si vezme víc tekutiny)
  • hrst sušených švestek

Postup:

  1. Smícháme obě mouky s droždím a solí, přilejeme vodu a zaděláme hladké těsto. Dobře propracujeme.
  2. Sušené švestky opláchneme, osušíme, nakrájíme na kousky a zapracujeme do těsta. Těsto přemístíme do formy a necháme kynout 50 minut až hodinu.
  3. Dáme do předem vyhřáté trouby a volíme vyšší teplotu 190-200 stupňů. Pečeme asi 50 minut.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.