Špaldový chleba se švestkami
Rozhodli jste se pro zdravější stravu? Pšenice špalda je dobrá volba.
Ingredience
- 1,5 hrnku celozrnné špaldové mouky
- půl hrnku celozrnné žitné mouky
- půl sáčku sušeného droždí
- 2 kávové lžičky soli
- 1 hrnek a 3 lžíce vlažné vody (celozrnná mouka si vezme víc tekutiny)
- hrst sušených švestek
Postup:
- Smícháme obě mouky s droždím a solí, přilejeme vodu a zaděláme hladké těsto. Dobře propracujeme.
- Sušené švestky opláchneme, osušíme, nakrájíme na kousky a zapracujeme do těsta. Těsto přemístíme do formy a necháme kynout 50 minut až hodinu.
- Dáme do předem vyhřáté trouby a volíme vyšší teplotu 190-200 stupňů. Pečeme asi 50 minut.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.