Chleba se slunečnicí
Přivítejme prázdniny chlebem a solí...
Ingredience
- 300 g pšeničné chlebové mouky
- 200 g žitné mouky
- 1 lžička soli
- půl lžičky cukru
- 1 sušené droždí
- 1 sáček sušeného kvásku
- hrst slunečnicových semínek
- 3 lžíce lněných semínek
- 400 ml odražené vody
Postup:
- Promícháme suché ingredience, postupně přeléváme vodu a vypracujeme hladké těsto.
- Hodinu ho necháme kynout, pak vložíme do pekáčku nebo formy na biskupský chlebíček na pečicí papír a v troubě předehřáté na 190 stupňů asi 45 minut pečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.