Chleba se slunečnicí

Přivítejme prázdniny chlebem a solí...

Ingredience
  • 300 g pšeničné chlebové mouky
  • 200 g žitné mouky
  • 1 lžička soli
  • půl lžičky cukru
  • 1 sušené droždí
  • 1 sáček sušeného kvásku
  • hrst slunečnicových semínek
  • 3 lžíce lněných semínek
  • 400 ml odražené vody

Postup:

  1. Promícháme suché ingredience, postupně přeléváme vodu a vypracujeme hladké těsto.
  2. Hodinu ho necháme kynout, pak vložíme do pekáčku nebo formy na biskupský chlebíček na pečicí papír a v troubě předehřáté na 190 stupňů asi 45 minut pečeme.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.