Chleba se slunečnicí
Přivítejme prázdniny chlebem a solí...
Ingredience
- 300 g pšeničné chlebové mouky
- 200 g žitné mouky
- 1 lžička soli
- půl lžičky cukru
- 1 sušené droždí
- 1 sáček sušeného kvásku
- hrst slunečnicových semínek
- 3 lžíce lněných semínek
- 400 ml odražené vody
Postup:
- Promícháme suché ingredience, postupně přeléváme vodu a vypracujeme hladké těsto.
- Hodinu ho necháme kynout, pak vložíme do pekáčku nebo formy na biskupský chlebíček na pečicí papír a v troubě předehřáté na 190 stupňů asi 45 minut pečeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.