Chleba se slunečnicí
Přivítejme prázdniny chlebem a solí...
Ingredience
- 300 g pšeničné chlebové mouky
- 200 g žitné mouky
- 1 lžička soli
- půl lžičky cukru
- 1 sušené droždí
- 1 sáček sušeného kvásku
- hrst slunečnicových semínek
- 3 lžíce lněných semínek
- 400 ml odražené vody
Postup:
- Promícháme suché ingredience, postupně přeléváme vodu a vypracujeme hladké těsto.
- Hodinu ho necháme kynout, pak vložíme do pekáčku nebo formy na biskupský chlebíček na pečicí papír a v troubě předehřáté na 190 stupňů asi 45 minut pečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.