Levandulový chleba

Voňavý pozdrav z Provence.

Suroviny:

1,5 hrnku hladké pšeničné mouky

4 lžíce žitné mouky

2-3 lžíce jemných ovesných vloček

2 kávové lžičky soli

1 kávová lžička levandulových kvítků – i sušených

1 hrnek vody

půl sáčku sušeného droždí

Postup:

  1. Smícháme všechny sypké suroviny, zalijeme vodou a vypracujeme hladké těsto.
  2. Přemístíme do silikonové formy na pečení, necháme přiklopené 50 minut kynout.
  3. Dáme do trouby předehřáté na 190 stupňů a zhruba 45-50 minut pečeme.
  4. Upečený chleba vyklopíme na mřížku, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.