Smetanový chleba
Můžete vyzkoušet a třeba pak upéct na štědrovečerní stůl...
Suroviny:
1 hrnek hladké pšeničné mouky
půl hrnku jemných ovesných vloček
půl hrnku žitné mouky
1 hrnek vody
půl sáčku sušeného droždí
2 kávové lžičky soli
3 lžíce chia semínek
2 lžíce kysané smetany
Postup:
- Smícháme mouky, droždí, vločky, sůl a chia semínka.
- Přilijeme hrnek vlahé vody a přidáme kysanou smetanu a vypracujeme hladké těsto, které necháme 10 minut odpočinout.
- Pak těsto přendáme do silikonové formy na chleba, necháme 40 minut kynout a pak v předehřáté troubě 45-50 minut pečeme. Teplota trouby 195-200 stupňů.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.