Sezamový chleba

Zkuste jednou upéct domácí chleba!

Suroviny:

1 hrnek jemné celozrnné pšeničné mouky

půl hrnku hladké pšeničné mouky

půl hrnku žitné mouky

2 kávové lžičky soli

půl sáčku sušeného droždí

šálek sezamu

1 hrnek vlažné vody

Postup:

  1. Smícháme mouky, vmícháme sezam, sůl a suché droždí.
  2. Hrnkem mírně vlažné vody zaděláme hladké těsto a necháme 10 minut v teple odležet.

3. Těsto proděláme, přesuneme do silikonové formy na chlebovou večku, 40 minut necháme kynout a pak v předehřáté troubě (190-200 stupňů) upečeme

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.