Sezamový chleba

Zkuste jednou upéct domácí chleba!

Suroviny:

1 hrnek jemné celozrnné pšeničné mouky

půl hrnku hladké pšeničné mouky

půl hrnku žitné mouky

2 kávové lžičky soli

půl sáčku sušeného droždí

šálek sezamu

1 hrnek vlažné vody

Postup:

  1. Smícháme mouky, vmícháme sezam, sůl a suché droždí.
  2. Hrnkem mírně vlažné vody zaděláme hladké těsto a necháme 10 minut v teple odležet.

3. Těsto proděláme, přesuneme do silikonové formy na chlebovou večku, 40 minut necháme kynout a pak v předehřáté troubě (190-200 stupňů) upečeme

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

klasika.jpg

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?