Sezamový chleba
Zkuste jednou upéct domácí chleba!
Suroviny:
1 hrnek jemné celozrnné pšeničné mouky
půl hrnku hladké pšeničné mouky
půl hrnku žitné mouky
2 kávové lžičky soli
půl sáčku sušeného droždí
šálek sezamu
1 hrnek vlažné vody
Postup:
- Smícháme mouky, vmícháme sezam, sůl a suché droždí.
- Hrnkem mírně vlažné vody zaděláme hladké těsto a necháme 10 minut v teple odležet.
3. Těsto proděláme, přesuneme do silikonové formy na chlebovou večku, 40 minut necháme kynout a pak v předehřáté troubě (190-200 stupňů) upečeme
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.