Sezamový chleba
Zkuste jednou upéct domácí chleba!
Suroviny:
1 hrnek jemné celozrnné pšeničné mouky
půl hrnku hladké pšeničné mouky
půl hrnku žitné mouky
2 kávové lžičky soli
půl sáčku sušeného droždí
šálek sezamu
1 hrnek vlažné vody
Postup:
- Smícháme mouky, vmícháme sezam, sůl a suché droždí.
- Hrnkem mírně vlažné vody zaděláme hladké těsto a necháme 10 minut v teple odležet.
3. Těsto proděláme, přesuneme do silikonové formy na chlebovou večku, 40 minut necháme kynout a pak v předehřáté troubě (190-200 stupňů) upečeme
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?