Celozrnný chleba s jogurtem
Chystáte víkendovou grilovačku? Překvapte hosty domácím chlebem.
Ingredience
- 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
- půl hrnku celozrnné žitné mouky
- půl hrnku hladké pšeničné mouky
- 1 hrnek vlažné vody
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 2 kávové lžičky soli
- 2 lžíce drcených dýňových semínek
- půl sáčku sušeného droždí
Postup:
- Smícháme mouky se solí, sušeným droždím a dýňovými semínky.
- Přilijeme vodu a přidáme jogurt, vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout.
- Přemístíme do silikonové formy na chleba a dáme do trouby předehřáté na 195-200 stupňů. Pečeme 45-50 minut.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.