Celozrnný chleba s jogurtem

Chystáte víkendovou grilovačku? Překvapte hosty domácím chlebem.

Ingredience
  • 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
  • půl hrnku celozrnné žitné mouky
  • půl hrnku hladké pšeničné mouky
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 2 kávové lžičky soli
  • 2 lžíce drcených dýňových semínek
  • půl sáčku sušeného droždí

Postup:

  1. Smícháme mouky se solí, sušeným droždím a dýňovými semínky.
  2. Přilijeme vodu a přidáme jogurt, vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout.
  3. Přemístíme do silikonové formy na chleba a dáme do trouby předehřáté na 195-200 stupňů. Pečeme 45-50 minut.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.