Celozrnný chleba s jogurtem
Chystáte víkendovou grilovačku? Překvapte hosty domácím chlebem.
Ingredience
- 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
- půl hrnku celozrnné žitné mouky
- půl hrnku hladké pšeničné mouky
- 1 hrnek vlažné vody
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 2 kávové lžičky soli
- 2 lžíce drcených dýňových semínek
- půl sáčku sušeného droždí
Postup:
- Smícháme mouky se solí, sušeným droždím a dýňovými semínky.
- Přilijeme vodu a přidáme jogurt, vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout.
- Přemístíme do silikonové formy na chleba a dáme do trouby předehřáté na 195-200 stupňů. Pečeme 45-50 minut.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.