Celozrnný chleba s jogurtem
Chystáte víkendovou grilovačku? Překvapte hosty domácím chlebem.
Ingredience
- 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
- půl hrnku celozrnné žitné mouky
- půl hrnku hladké pšeničné mouky
- 1 hrnek vlažné vody
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 2 kávové lžičky soli
- 2 lžíce drcených dýňových semínek
- půl sáčku sušeného droždí
Postup:
- Smícháme mouky se solí, sušeným droždím a dýňovými semínky.
- Přilijeme vodu a přidáme jogurt, vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout.
- Přemístíme do silikonové formy na chleba a dáme do trouby předehřáté na 195-200 stupňů. Pečeme 45-50 minut.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.