Šneky se sušenými rajčaty
Nebojte – jsou to šneky z listového těsta...
Ingredience
- 1 balíček listového těsta (400 g)
- 1 sklenka sušených rajčat naložených v oleji
- asi 100 g nivy
- případně trochu hladké mouky na podsypání
Postup:
- Těsto rozválíme do tenka, poklademe drobně nakrájenými rajčaty, posypeme strouhanou nivou a pevně stočíme.
- Z válce nakrájíme ostrým nožem plátky – asi 1,5 cm silné a rozložíme je na pečicí papír na plechu.
- Dáme do dobře předehřáté trouby (190-200 stupňů) a upečeme. Mohou se jíst teplé i studené.
Související
-
Šneky
Suroviny: Půl kg hladké mouky, 1 sušené droždí, lžíce másla, malá lžička soli, 1 vejce, asi 300 ml mléka. Náplň podle chuti – strouhané ořechy nebo mletý mák nebo s...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.