Šneky s ricottou a česnekem
Pochváleno budiž listové těsto!
Ingredience
- 1 listové těsto (400 g)
- asi 500 g ricotty
- česnek – podle chuti
- sůl
Postup:
- Smícháme ricottu s utřeným česnekem a solí. Můžeme volit i jiné příchutě.
- Na tence rozválené listové těsto natřeme náplň, srolujeme a ostrým nožem nakrájíme plátky asi 1,5 cm silné.
- Poklademe je na pečicí papír na plechu a v ostřeji předehřáté troubě upečeme.
- Pokud chceme skladovat, dáme zcela vychladlé pečivo do dobře těsnící dózy a uložíme v suchu a chladu.
Související
-
Ricottové muffiny s mákem
Ricotta je italský sýr vyráběný ze syrovátky, má poměrně nízký obsah tuku.
-
Koláčky z ricotty
Ricotta je mírně nasládlý italský sýr, vyráběný ze syrovátky. Má nízký obsah tuku, jen 5-13 procent.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka