Ricottové muffiny s mákem

Ricotta je italský sýr vyráběný ze syrovátky, má poměrně nízký obsah tuku.

Suroviny:

4 vejce

tři čtvrtě hrnku cukru

1 vanilkový cukr

250 g ricotty

150 ml mléka

50 ml oleje

1,5 hrnku polohrubé mouky

půl prášku do pečiva

šálek nemletého máku

Postup:

  1. Ušleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.
  2. Přišleháme postupně ricottu, mléko a olej, nakonec mouku s prosátým kypřicím práškem a smíchanou s mákem.
  3. Plníme do papírových košíčků vložených do muffinového plechu – asi jen do tří čtvrtin, těsto nabyde.
  4. Ve středně předehřáté troubě upečeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.