Balkánské šneky
Elegantní chuťovka.
Suroviny:
mražené listové těsto (400 g)
150-200 g balkánského sýra
1 jarní cibulka
půl červené papriky
Postup:
- Těsto do tenka rozválíme a posypeme hrubě nastrouhaným sýrem, drobně nakrájenou cibulkou a paprikou. Na jednom konci necháme kousek bez náplně.
- Stočíme jako závin, kousek těsta bez náplně potřeme vodou a tam se závin lépe uzavře, slepí.
- Ostrým nožem nakrájíme asi centimetrové plátky a přeneseme je na pečicí papír na plechu.
- Troubu rozpálíme na 200 stupňů, vložíme plech se šneky a upečeme. Kontrolujeme spodní stranu, aby se těsto nepřipálilo. Podáváme teplé i studené.
Související
-
Šneky
Suroviny: Půl kg hladké mouky, 1 sušené droždí, lžíce másla, malá lžička soli, 1 vejce, asi 300 ml mléka. Náplň podle chuti – strouhané ořechy nebo mletý mák nebo s...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.