Balkánské šneky

Elegantní chuťovka.

Suroviny:

mražené listové těsto (400 g)

150-200 g balkánského sýra

1 jarní cibulka

půl červené papriky

Postup:

  1. Těsto do tenka rozválíme a posypeme hrubě nastrouhaným sýrem, drobně nakrájenou cibulkou a paprikou. Na jednom konci necháme kousek bez náplně.
  2. Stočíme jako závin, kousek těsta bez náplně potřeme vodou a tam se závin lépe uzavře, slepí.
  3. Ostrým nožem nakrájíme asi centimetrové plátky a přeneseme je na pečicí papír na plechu.
  4. Troubu rozpálíme na 200 stupňů, vložíme plech se šneky a upečeme. Kontrolujeme spodní stranu, aby se těsto nepřipálilo. Podáváme teplé i studené.

Související

  • Špaldové vrtule s balkánem

    Rychlé, jednoduché a chutné!

  • Šneky

    Suroviny: Půl kg hladké mouky, 1 sušené droždí, lžíce másla, malá lžička soli, 1 vejce, asi 300 ml mléka. Náplň podle chuti – strouhané ořechy nebo mletý mák nebo s...