Balkánské šneky

Elegantní chuťovka.

Suroviny:

mražené listové těsto (400 g)

150-200 g balkánského sýra

1 jarní cibulka

půl červené papriky

Postup:

  1. Těsto do tenka rozválíme a posypeme hrubě nastrouhaným sýrem, drobně nakrájenou cibulkou a paprikou. Na jednom konci necháme kousek bez náplně.
  2. Stočíme jako závin, kousek těsta bez náplně potřeme vodou a tam se závin lépe uzavře, slepí.
  3. Ostrým nožem nakrájíme asi centimetrové plátky a přeneseme je na pečicí papír na plechu.
  4. Troubu rozpálíme na 200 stupňů, vložíme plech se šneky a upečeme. Kontrolujeme spodní stranu, aby se těsto nepřipálilo. Podáváme teplé i studené.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.