Balkánské šneky
Elegantní chuťovka.
Suroviny:
mražené listové těsto (400 g)
150-200 g balkánského sýra
1 jarní cibulka
půl červené papriky
Postup:
- Těsto do tenka rozválíme a posypeme hrubě nastrouhaným sýrem, drobně nakrájenou cibulkou a paprikou. Na jednom konci necháme kousek bez náplně.
- Stočíme jako závin, kousek těsta bez náplně potřeme vodou a tam se závin lépe uzavře, slepí.
- Ostrým nožem nakrájíme asi centimetrové plátky a přeneseme je na pečicí papír na plechu.
- Troubu rozpálíme na 200 stupňů, vložíme plech se šneky a upečeme. Kontrolujeme spodní stranu, aby se těsto nepřipálilo. Podáváme teplé i studené.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.