Smažený sýr s tatarkou
Zbytek světa nad tím kroutí hlavou, ale v Česku to patří k deseti nejoblíbenějším jídlům…
Suroviny:
eidam v plátcích o síle asi půl cm
vejce
hladká mouka
strouhanka
tuk na smažení
tatarská omáčka
Postup:
- Plátky sýra obalíme v hladké mouce, pak v rozkvedlaném vajíčku – můžeme k vejci přidat lžíci mléka a nakonec ve strouhance.
- Smažíme v dobře rozehřátém tuku, po obou stranách, obracíme opatrně.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s hranolky a s tatarskou omáčkou. Použijeme buď kupovanou, nebo si ji umícháme z majonézy, do které přidáme drobně krájenou cibulku, nastrouhanou sterilovanou okurku, hořčici, sůl a pepř.
Související
-
Smažený sýrový závitek
Suroviny: Plátkový sýr – nejlépe eidam, plátky šunky o stejné velikosti, vejce, hladká mouka a strouhanka na trojobal, tuk na smažení.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.