Smažený sýr s tatarkou
Zbytek světa nad tím kroutí hlavou, ale v Česku to patří k deseti nejoblíbenějším jídlům…
Suroviny:
eidam v plátcích o síle asi půl cm
vejce
hladká mouka
strouhanka
tuk na smažení
tatarská omáčka
Postup:
- Plátky sýra obalíme v hladké mouce, pak v rozkvedlaném vajíčku – můžeme k vejci přidat lžíci mléka a nakonec ve strouhance.
- Smažíme v dobře rozehřátém tuku, po obou stranách, obracíme opatrně.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s hranolky a s tatarskou omáčkou. Použijeme buď kupovanou, nebo si ji umícháme z majonézy, do které přidáme drobně krájenou cibulku, nastrouhanou sterilovanou okurku, hořčici, sůl a pepř.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.