Slaný koláč s tvarohem a ricottou
Chutná za tepla i za studena.
Ingredience
- listové těsto do koláčové formy
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g ricotty
- 2 vejce
- cibulková nať
- půl červené papriky
- sůl
Postup:
- Těsto rozválíme a vložíme na pečicí papír do formy, trochu zvedneme okraje.
- Smícháme tvaroh, ricottu a vejce, přimícháme nakrájenou cibulkovou nať a papriku, podle chuti osolíme a rovnoměrně rozprostřeme na těsto ve formě.
- Dáme do dobře předehřáté trouby a upečeme, až okraje zrůžoví a náplň zpevní.
Související
-
Pórkový koláč
Suroviny: 750 g póru, třetinu kostky másla, deci sladké smetany, 2 žloutky, pepř a sůl, 250 g listového těsta, 1 vejce na potření.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.