Slaný koláč s tvarohem a ricottou
Chutná za tepla i za studena.
Ingredience
- listové těsto do koláčové formy
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g ricotty
- 2 vejce
- cibulková nať
- půl červené papriky
- sůl
Postup:
- Těsto rozválíme a vložíme na pečicí papír do formy, trochu zvedneme okraje.
- Smícháme tvaroh, ricottu a vejce, přimícháme nakrájenou cibulkovou nať a papriku, podle chuti osolíme a rovnoměrně rozprostřeme na těsto ve formě.
- Dáme do dobře předehřáté trouby a upečeme, až okraje zrůžoví a náplň zpevní.
Související
-
Pórkový koláč
Suroviny: 750 g póru, třetinu kostky másla, deci sladké smetany, 2 žloutky, pepř a sůl, 250 g listového těsta, 1 vejce na potření.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.