Škvarková pomazánka na výlet
Doporučuji vyškvařit si sádlo doma a připravit škvarky přesně podle vlastní chuti.
Ingredience
- škvarky asi 100 g
- 1 vejce
- 1 malá cibule
- 1 malá sterilovaná okurka
- hořčice
- sůl
- pepř
Postup:
- Vejce uvaříme natvrdo a vychladíme.
- Škvarky umeleme, přidáme drobně nakrájené vařené vejce, nakrájenou cibulku a hrubě nastrouhanou okurku, promícháme.
- Dochutíme hořčicí, solí, pepřem a hned můžeme mazat na krajíce chleba.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka