Škvarková pomazánka na výlet
Doporučuji vyškvařit si sádlo doma a připravit škvarky přesně podle vlastní chuti.
Ingredience
- škvarky asi 100 g
- 1 vejce
- 1 malá cibule
- 1 malá sterilovaná okurka
- hořčice
- sůl
- pepř
Postup:
- Vejce uvaříme natvrdo a vychladíme.
- Škvarky umeleme, přidáme drobně nakrájené vařené vejce, nakrájenou cibulku a hrubě nastrouhanou okurku, promícháme.
- Dochutíme hořčicí, solí, pepřem a hned můžeme mazat na krajíce chleba.
Související
-
Brynzová pomazánka
Malý slovenský pozdrav – a dejte přednost pravé brynze z ovčího mléka, bez přídavku mléka kravského.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.