Tuňáková pomazánka
Rychle připravená a vydatná svačina nebo večeře.
Ingredience
- 1 měkký tvaroh
- 2 konzervy tuňáka (po 80 g)
- špetka soli
- citronová šťáva
- jarní cibulka nebo cibule
- případně kousek másla na chleba pod pomazánku
Postup:
- Do tvarohu vmícháme tuňáka, vidličkou ho rozmělníme.
- Podle chuti osolíme, zakapeme citronem a vmícháme nakrájenou cibuli, část si můžeme nechat na ozdobení.
- Mažeme na plátky chleba, přidáme zeleninu podle chuti – například rajčata.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Ze světa lesních samot
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.