Tuňákové pirohy
Díky koupenému listovému těstu je to příjemně rychlé na přípravu.
Ingredience
- 200 g listového těsta
- 1 konzervička tuňáka (80 g)
- stejný objem čerstvého tvarohového sýra typu lučina
- citronová šťáva
- sůl
- 1 vajíčko na potření
- trochu hladké mouky na podsypání
Postup:
- Těsto rozválíme na pomoučeném válu a vykrájíme kolečka o průměru asi 8 cm – je na to plastová pomůcka, kterou pak okraje pirohů stlačíme. Pokud ji nemáme, pomůžeme si při stlačování okrajů třeba vidličkou.
- Tuňáka vybereme z oleje, promícháme s tvarohovým sýrem, ochutíme citronovou šťávou, případně lehce dosolíme.
- Lžičkou klademe hromádky náplně na kolečka, pak je přehneme na půl a dobře stiskneme okraje. Pro lepší spojení můžeme okraje předem ještě lehce přetřít rozkvedlaným vajíčkem.
- Pirohy naskládáme na plech, potřeme vajíčkem a v dobře vyhřáté troubě (200 stupňů i shora) upečeme.
Související
-
Boloňské špagety s tuňákem
Kolik je v Čechách druhů bramboraček, tolik je v Itálii druhů boloňské omáčky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.