Salát z tuňáka
Nebojte se, tady kosti vážně nehrozí!
Suroviny:
2 malé konzervičky tuňáka v oleji
2 větší cibule
1 červená paprika
asi 3 lžíce majonézy
šťáva z půlky citronu
pepř
sůl
případně na špičku nože chilli
Postup:
- Cibuli nakrájíme na kolečka a papriku na proužky. Promícháme a rozdělíme na talířky.
- Na tento základ rozdělíme maso z tuňáka.
- Dresink umícháme z majonézy, citronové šťávy, pepře a trošky soli, kdo rád ostřejší, přidá si špetku chilli. Dresinkem pak přelijeme tuňáka a podáváme s pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.