Salát z tuňáka

Nebojte se, tady kosti vážně nehrozí!

Suroviny:

2 malé konzervičky tuňáka v oleji

2 větší cibule

1 červená paprika

asi 3 lžíce majonézy

šťáva z půlky citronu

pepř

sůl

případně na špičku nože chilli

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka a papriku na proužky. Promícháme a rozdělíme na talířky.
  2. Na tento základ rozdělíme maso z tuňáka.
  3. Dresink umícháme z majonézy, citronové šťávy, pepře a trošky soli, kdo rád ostřejší, přidá si špetku chilli. Dresinkem pak přelijeme tuňáka a podáváme s pečivem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.