Boloňské špagety s tuňákem
Kolik je v Čechách druhů bramboraček, tolik je v Itálii druhů boloňské omáčky.
Suroviny:
půl balíčku špaget
1 větší konzerva tuňáka
1 krabička pasírovaných rajčat (250 ml)
1 menší cibule
2-3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
pepř
sůl
případně trochu strouhaného sýra
Postup:
1. Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety.
2. Na oleji zpěníme drobně krájenou cibuli, pak přidáme na plátky nakrájený česnek, pasírovaná rajčata, podle chuti osolíme a opepříme a necháme produsit.
3. V závěru přidáme do rajčat tuňáka (bez oleje nebo nálevu) a necháme dobře prohřát.
4. Ocedíme uvařené (ne rozvařené!) špagety, vmícháme do nich rajčata s tuňákem a rozdělíme na talíře. Kdo se neobejde bez čepičky ze strouhaného sýra, přidá si i ten.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.