Avokádo s tuňákem
Může to být tip na sváteční předkrm nebo svačinku.
Suroviny:
1 avokádo
konzervička tuňáka v oleji – 80g
půl malé cibule
citronová šťáva
sůl
Postup:
- Avokádo podélně nakrojíme až k velké pecce, pootočíme v dlaních proti sobě a rozdělíme. Do pecky zasekneme nůž a vytočíme ji.
- Dužinu vydlabeme, rozmělníme vidličkou, přidáme maso tuňáka a nadrobno nakrájenou cibuli.
- Podle chuti osolíme a zakapeme citronem, lehce promícháme. Podáváme s toastem, můžeme přizdobit plátky rajčete a kolečky cibule.
Související
-
Avokádo je uznávanou superpotravinou. V některých zemích mu říkají aligátorská hruška
Avokádo je bohaté na živiny. Obsahuje i celkem hodně tuku, takže má dost kalorií. Když si ho ale rozdělíte na třetiny a každý den sníte jen jednu, rozhodně neztloustnete.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka