Avokádo s tuňákem
Může to být tip na sváteční předkrm nebo svačinku.
Suroviny:
1 avokádo
konzervička tuňáka v oleji – 80g
půl malé cibule
citronová šťáva
sůl
Postup:
- Avokádo podélně nakrojíme až k velké pecce, pootočíme v dlaních proti sobě a rozdělíme. Do pecky zasekneme nůž a vytočíme ji.
- Dužinu vydlabeme, rozmělníme vidličkou, přidáme maso tuňáka a nadrobno nakrájenou cibuli.
- Podle chuti osolíme a zakapeme citronem, lehce promícháme. Podáváme s toastem, můžeme přizdobit plátky rajčete a kolečky cibule.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.