Avokádo s kozím sýrem
Pro zmlsanější jazýčky...
Suroviny:
2 avokáda
100 g kozího sýra
1-2 vejce natvrdo uvařená
2 rajčata
sůl
citronová šťáva
1 malá cibule
Postup:
- Avokáda podélně rozkrojíme nožem až k pecce, v dlaních pootočíme a pecka zůstane v jedné půlce. Zasekneme do ní nůž a odstraníme ji. Lžicí vydlabeme obsah ze slupky.
- V misce avokáda rozmačkáme vidličkou, podle chuti osolíme, zakapeme citronem a vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Na talířek dáme porci avokáda, ozdobíme plátky natvrdo vařených vajec a plátky kozího sýra, dozdobíme plátky rajčat.
- Podáváme s kouskem pečiva podle chuti.
Související
-
Avokádo je uznávanou superpotravinou. V některých zemích mu říkají aligátorská hruška
Avokádo je bohaté na živiny. Obsahuje i celkem hodně tuku, takže má dost kalorií. Když si ho ale rozdělíte na třetiny a každý den sníte jen jednu, rozhodně neztloustnete.
-
Avokádový salát Lei Fekete
Suroviny: 1 avokádo, 1 větší pórek, 4 rajčata, 3 stroužky česneku, 300g řeckého sýra feta, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžíce bazalkového octa, čerstvá bazalka, rozma...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.