Avokádový salát Lei Fekete
Suroviny: 1 avokádo, 1 větší pórek, 4 rajčata, 3 stroužky česneku, 300g řeckého sýra feta, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžíce bazalkového octa, čerstvá bazalka, rozmarýn, oregáno, čerstvá zelená paprika a sůl.
Postup: Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme nakrájený pórek. Krátce ho osmahneme, vyndáme do misky a k němu přidáme nakrájená rajčata, sýr, nakrájené avokádo a nakonec rozsekaný česnek. Zbylý olivový olej smícháme s octem, solí a bylinkami. Potom ho zlehka vmícháme do salátu.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.