Avokádový salát Lei Fekete

Suroviny: 1 avokádo, 1 větší pórek, 4 rajčata, 3 stroužky česneku, 300g řeckého sýra feta, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžíce bazalkového octa, čerstvá bazalka, rozmarýn, oregáno, čerstvá zelená paprika a sůl.

Postup: Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme nakrájený pórek. Krátce ho osmahneme, vyndáme do misky a k němu přidáme nakrájená rajčata, sýr, nakrájené avokádo a nakonec rozsekaný česnek. Zbylý olivový olej smícháme s octem, solí a bylinkami. Potom ho zlehka vmícháme do salátu.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.