Těstovinový salát s tuňákem
V létě je studené jídlo příjemným překvapením.
Ingredience
- 250 g těstovin (vrtulky, kolínka, mašličky...)
- 2 konzervy tuňáka po 80 g
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 červená paprika
- 1 malá cibule
- 5 lžic majonézy
- 5 lžic bílého jogurtu
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce kaparů
- sůl
- pepř
Postup:
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě – na skus. Scedíme a promícháme se lžicí oleje, aby se neslepovaly. Necháme zchladnout.
- Zatímco se připravují těstoviny, nakrájíme cibuli a papriku, nasekáme kapary (pár jich necháme vcelku na ozdobu) a směs majonézy a jogurtu ochutíme hořčicí, solí a pepřem.
- Maso tuňáka rozebereme na kousky.
- V míse smícháme těstoviny, tuňáka, cibuli a papriku a nakonec zlehka vmícháme ochucenou majonézu s jogurtem. Necháme chvíli proležet.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová.
Související
-
Květákový salát
Nechce se vám obalovat květák – ať už kvůli pracnosti nebo kvůli strouhance nasáklé tukem? Dejte si květákový salát.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.