Květákový salát
Nechce se vám obalovat květák – ať už kvůli pracnosti nebo kvůli strouhance nasáklé tukem? Dejte si květákový salát.
Ingredience
- 1 květák
- 4-5 lžic majonézy (můžeme odlehčit přidáním bílého jogurtu)
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- cherry rajčata a cibulová nať na ozdobu i doplnění chuti
Postup:
- Květák obereme z listů, rozkrojíme na čtvrtiny a dáme vařit do osolené vody. Nevaříme úplně doměkka.
- Zchladlý květák nahrubo nasekáme a zlehkla vmícháme majonézu, případně bílý jogurt ochucený hořčicí, pepřem a solí.
- Jednotlivé porce zdobíme nasekanou cibulovou natí a cherry rajčátky.
Související
-
Květák s uzeným masem
Kombinace neobvyklá, ale zajímavá, je to takový vylepšený květákový „mozeček“.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?