Květákový salát

Nechce se vám obalovat květák – ať už kvůli pracnosti nebo kvůli strouhance nasáklé tukem? Dejte si květákový salát.

Ingredience
  • 1 květák
  • 4-5 lžic majonézy (můžeme odlehčit přidáním bílého jogurtu)
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • sůl
  • pepř
  • cherry rajčata a cibulová nať na ozdobu i doplnění chuti

Postup:

  1. Květák obereme z listů, rozkrojíme na čtvrtiny a dáme vařit do osolené vody. Nevaříme úplně doměkka.
  2. Zchladlý květák nahrubo nasekáme a zlehkla vmícháme majonézu, případně bílý jogurt ochucený hořčicí, pepřem a solí.
  3. Jednotlivé porce zdobíme nasekanou cibulovou natí a cherry rajčátky.

Související

  • Květák s uzeným masem

    Kombinace neobvyklá, ale zajímavá, je to takový vylepšený květákový „mozeček“.      

  • Květákové omelety

    Je to taková úhlednější varianta květákového mozečku.      

  • Květák na česneku

    Je to jednoduchý zeleninový pokrm a můžeme ho využít i jak přílohu k masu.                 

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.