Květákový salát
Nechce se vám obalovat květák – ať už kvůli pracnosti nebo kvůli strouhance nasáklé tukem? Dejte si květákový salát.
Ingredience
- 1 květák
- 4-5 lžic majonézy (můžeme odlehčit přidáním bílého jogurtu)
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- cherry rajčata a cibulová nať na ozdobu i doplnění chuti
Postup:
- Květák obereme z listů, rozkrojíme na čtvrtiny a dáme vařit do osolené vody. Nevaříme úplně doměkka.
- Zchladlý květák nahrubo nasekáme a zlehkla vmícháme majonézu, případně bílý jogurt ochucený hořčicí, pepřem a solí.
- Jednotlivé porce zdobíme nasekanou cibulovou natí a cherry rajčátky.
Související
-
Květák s uzeným masem
Kombinace neobvyklá, ale zajímavá, je to takový vylepšený květákový „mozeček“.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka