Květákové omelety

Je to taková úhlednější varianta květákového mozečku.      

Suroviny:

1 květák

asi 8 vajíček

1 cibule

4 lžíce másla nebo oleje

sůl

pepř

Postup:

  1. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme.
  2. Mezitím si na tuku osmahneme nakrájenou cibuli.
  3. Uvařený květák dobře ocedíme, ještě rozsekáme, dáme na osmaženou cibuli a krátce opečeme.
  4. Na malou pánvičku kápneme olej, dáme část květáku na jednu porci a přelijeme dvěma rozkvedlanými osolenými vejci, kdo rád ostřejší, vejce i opepří.
  5. Upečenou omeletu sesuneme z pánvičky, přeložíme a podáváme s vařenými bramborami.

Související

  • Květákový salát

    Vegetarián si pochutná, masojídek přidá třeba steak.

  • Květák na česneku

    Je to jednoduchý zeleninový pokrm a můžeme ho využít i jak přílohu k masu.                 

  • Zapečený květák

    Elegantní řešení pro ty, kterým se nechce pracně obalovat a smažit…

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?