Květákové omelety
Je to taková úhlednější varianta květákového mozečku.
Suroviny:
1 květák
asi 8 vajíček
1 cibule
4 lžíce másla nebo oleje
sůl
pepř
Postup:
- Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme.
- Mezitím si na tuku osmahneme nakrájenou cibuli.
- Uvařený květák dobře ocedíme, ještě rozsekáme, dáme na osmaženou cibuli a krátce opečeme.
- Na malou pánvičku kápneme olej, dáme část květáku na jednu porci a přelijeme dvěma rozkvedlanými osolenými vejci, kdo rád ostřejší, vejce i opepří.
- Upečenou omeletu sesuneme z pánvičky, přeložíme a podáváme s vařenými bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?