Květákové omelety
Je to taková úhlednější varianta květákového mozečku.
Suroviny:
1 květák
asi 8 vajíček
1 cibule
4 lžíce másla nebo oleje
sůl
pepř
Postup:
- Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme.
- Mezitím si na tuku osmahneme nakrájenou cibuli.
- Uvařený květák dobře ocedíme, ještě rozsekáme, dáme na osmaženou cibuli a krátce opečeme.
- Na malou pánvičku kápneme olej, dáme část květáku na jednu porci a přelijeme dvěma rozkvedlanými osolenými vejci, kdo rád ostřejší, vejce i opepří.
- Upečenou omeletu sesuneme z pánvičky, přeložíme a podáváme s vařenými bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.