Květákové omelety

Je to taková úhlednější varianta květákového mozečku.      

Suroviny:

1 květák

asi 8 vajíček

1 cibule

4 lžíce másla nebo oleje

sůl

pepř

Postup:

  1. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme.
  2. Mezitím si na tuku osmahneme nakrájenou cibuli.
  3. Uvařený květák dobře ocedíme, ještě rozsekáme, dáme na osmaženou cibuli a krátce opečeme.
  4. Na malou pánvičku kápneme olej, dáme část květáku na jednu porci a přelijeme dvěma rozkvedlanými osolenými vejci, kdo rád ostřejší, vejce i opepří.
  5. Upečenou omeletu sesuneme z pánvičky, přeložíme a podáváme s vařenými bramborami.

Související

  • Květákový salát

    Vegetarián si pochutná, masojídek přidá třeba steak.

  • Květák na česneku

    Je to jednoduchý zeleninový pokrm a můžeme ho využít i jak přílohu k masu.                 

  • Zapečený květák

    Elegantní řešení pro ty, kterým se nechce pracně obalovat a smažit…

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.