Květákové omelety
Je to taková úhlednější varianta květákového mozečku.
Suroviny:
1 květák
asi 8 vajíček
1 cibule
4 lžíce másla nebo oleje
sůl
pepř
Postup:
- Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme.
- Mezitím si na tuku osmahneme nakrájenou cibuli.
- Uvařený květák dobře ocedíme, ještě rozsekáme, dáme na osmaženou cibuli a krátce opečeme.
- Na malou pánvičku kápneme olej, dáme část květáku na jednu porci a přelijeme dvěma rozkvedlanými osolenými vejci, kdo rád ostřejší, vejce i opepří.
- Upečenou omeletu sesuneme z pánvičky, přeložíme a podáváme s vařenými bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.