Květák s uzeným masem
Kombinace neobvyklá, ale zajímavá, je to takový vylepšený květákový „mozeček“.
Suroviny:
1 střední květák
250 g uzeného masa
1 cibule
3-4 vajíčka
2-3 lžíce másla
sůl
petrželka
Postup:
- Květák obereme z listů, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě.
- Cibuli nakrájíme, zpěníme na másle a přidáme drobně nakrájené uzené maso.
- Uvařený květák drobně rozsekáme, dáme na velkou pánev, vmícháme maso s cibulkou, přidáme vejce a promícháme.
- Za stálého míchání necháme vejce srazit.
- Podáváme s vařenými bramborami, na talíři ještě ozdobíme zelenou petrželkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.