Květák s uzeným masem
Kombinace neobvyklá, ale zajímavá, je to takový vylepšený květákový „mozeček“.
Suroviny:
1 střední květák
250 g uzeného masa
1 cibule
3-4 vajíčka
2-3 lžíce másla
sůl
petrželka
Postup:
- Květák obereme z listů, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě.
- Cibuli nakrájíme, zpěníme na másle a přidáme drobně nakrájené uzené maso.
- Uvařený květák drobně rozsekáme, dáme na velkou pánev, vmícháme maso s cibulkou, přidáme vejce a promícháme.
- Za stálého míchání necháme vejce srazit.
- Podáváme s vařenými bramborami, na talíři ještě ozdobíme zelenou petrželkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.