Květák s uzeným masem

Kombinace neobvyklá, ale zajímavá, je to takový vylepšený květákový „mozeček“.      

Suroviny:

1 střední květák

250 g uzeného masa

1 cibule

3-4 vajíčka

2-3 lžíce másla

sůl

petrželka

Postup:

  1. Květák obereme z listů, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě.
  2. Cibuli nakrájíme, zpěníme na másle a přidáme drobně nakrájené uzené maso.
  3. Uvařený květák drobně rozsekáme, dáme na velkou pánev, vmícháme maso s cibulkou, přidáme vejce a promícháme.
  4. Za stálého míchání necháme vejce srazit.
  5. Podáváme s vařenými bramborami, na talíři ještě ozdobíme zelenou petrželkou.

Související

  • Květákové omelety

    Je to taková úhlednější varianta květákového mozečku.      

  • Květákový salát

    Vegetarián si pochutná, masojídek přidá třeba steak.

  • Květák na česneku

    Je to jednoduchý zeleninový pokrm a můžeme ho využít i jak přílohu k masu.                 

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.