Těstovinový salát se šunkou
Vyhrajte si s přípravou, jí se i očima.
Ingredience
- 4 porce těstovin – raději drobné tvary
- 100-150 g šunky
- 100 g plátkového sýra
- šálek mraženého hrášku
- cibule
- asi 4 lžíce majonézy
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- 1 lžíce oleje
- případně naklíčené fazolky mungo na ozdobu
Postup:
- V osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme, promícháme se lžičkou oleje, aby se neslepily a necháme vychladnout.
- Několik plátků šunky stočíme s plátky sýra, rolku nakrájíme na dílky a zajistíme je párátky. Zbylý sýr a šunku nakrájíme nadrobno.
- Cibuli nakrájíme také nadrobno, majonézu ochutíme hořčicí, solí a pepřem.
- Mražený hrášek prolijeme na sítu horkou vodou a necháme okapat.
- V míse pak smícháme zchladlé těstoviny, hrášek, cibuli, šunku a sýr, lehce promícháme s ochucenou majonézou a na talířku pak jednotlivé porce zdobíme roládkami ze sýra a šunky a naklíčenými fazolkami mungo nebo pažitkou nebo petrželkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.