Těstovinový salát se šunkou

Vyhrajte si s přípravou, jí se i očima.

Ingredience
  • 4 porce těstovin – raději drobné tvary
  • 100-150 g šunky
  • 100 g plátkového sýra
  • šálek mraženého hrášku
  • cibule
  • asi 4 lžíce majonézy
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce oleje
  • případně naklíčené fazolky mungo na ozdobu

Postup:

  1. V osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme, promícháme se lžičkou oleje, aby se neslepily a necháme vychladnout.
  2. Několik plátků šunky stočíme s plátky sýra, rolku nakrájíme na dílky a zajistíme je párátky. Zbylý sýr a šunku nakrájíme nadrobno.
  3. Cibuli nakrájíme také nadrobno, majonézu ochutíme hořčicí, solí a pepřem.
  4. Mražený hrášek prolijeme na sítu horkou vodou a necháme okapat.
  5. V míse pak smícháme zchladlé těstoviny, hrášek, cibuli, šunku a sýr, lehce promícháme s ochucenou majonézou a na talířku pak jednotlivé porce zdobíme roládkami ze sýra a šunky a naklíčenými fazolkami mungo nebo pažitkou nebo petrželkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.