Čočkový salát
Velmi vydatné jídlo.
Ingredience
- 250 g čočky
- 2 vejce
- 1-2 nožičky klobásy
- 1 cibule
- 1 sterilovaná okurka
- 1 červená paprika
- šálek majonézy
- ocet
- sůl
- pepř, event. trochu cukru
Postup:
- Čočku uvaříme v neosolené vodě. Pro urychlení varu ji můžeme pár hodin předem namočit. Uvařenou čočku necháme vystydnout.
- Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a rozkrájíme. Nadrobno nakrájíme také cibuli, okurku a papriku, klobásu nakrájíme na půlkolečka.
- Vše dáme do mísy, přidáme vychladlou čočku, lehce zakápneme octem, osolíme a promícháme.
- Majonézu ochutíme solí, pepřem a případně i špetičkou cukru a vmícháme do připravené směsi. Před podáváním necháme chvíli proležet v chladu.
Související
-
Kuřecí kiwi salát
Ke kuřeti a kiwi budete muset ještě něco málo přidat, ale pracné to není a výsledný efekt dost dobrý. Vzhledově i chuťově.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.