Čočkový salát
Velmi vydatné jídlo.
Ingredience
- 250 g čočky
- 2 vejce
- 1-2 nožičky klobásy
- 1 cibule
- 1 sterilovaná okurka
- 1 červená paprika
- šálek majonézy
- ocet
- sůl
- pepř, event. trochu cukru
Postup:
- Čočku uvaříme v neosolené vodě. Pro urychlení varu ji můžeme pár hodin předem namočit. Uvařenou čočku necháme vystydnout.
- Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a rozkrájíme. Nadrobno nakrájíme také cibuli, okurku a papriku, klobásu nakrájíme na půlkolečka.
- Vše dáme do mísy, přidáme vychladlou čočku, lehce zakápneme octem, osolíme a promícháme.
- Majonézu ochutíme solí, pepřem a případně i špetičkou cukru a vmícháme do připravené směsi. Před podáváním necháme chvíli proležet v chladu.
Související
-
Kuřecí kiwi salát
Ke kuřeti a kiwi budete muset ještě něco málo přidat, ale pracné to není a výsledný efekt dost dobrý. Vzhledově i chuťově.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.