Čočkový salát

Velmi vydatné jídlo.

Ingredience
  • 250 g čočky
  • 2 vejce
  • 1-2 nožičky klobásy
  • 1 cibule
  • 1 sterilovaná okurka
  • 1 červená paprika
  • šálek majonézy
  • ocet
  • sůl
  • pepř, event. trochu cukru

Postup:

  1. Čočku uvaříme v neosolené vodě. Pro urychlení varu ji můžeme pár hodin předem namočit. Uvařenou čočku necháme vystydnout.
  2. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a rozkrájíme. Nadrobno nakrájíme také cibuli, okurku a papriku, klobásu nakrájíme na půlkolečka.
  3. Vše dáme do mísy, přidáme vychladlou čočku, lehce zakápneme octem, osolíme a promícháme.
  4. Majonézu ochutíme solí, pepřem a případně i špetičkou cukru a vmícháme do připravené směsi. Před podáváním necháme chvíli proležet v chladu.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.