Rybí filé s rajčaty a paprikami

Ryba by neměla v jídelníčku chybět. 

Suroviny:

4 porce filé

3-4 rajčata

3-4 papriky

česnek

sůl

máslo

olej

hladká mouka

Postup:

  1. Filé osolíme, jemně poprášíme moukou a na rozehřátém oleji opečeme a dodusíme.
  2. Papriky a rajčata nakrájíme, na másle podusíme nejdřív papriky, pak přidáme rajčata, podle chuti osolíme a osmahneme.
  3. Jednotlivé porce filé obložíme udušenou zeleninou, jako přílohu dáme opečené brambory.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.