Rybí filé s rajčaty a paprikami
Ryba by neměla v jídelníčku chybět.
Suroviny:
4 porce filé
3-4 rajčata
3-4 papriky
česnek
sůl
máslo
olej
hladká mouka
Postup:
- Filé osolíme, jemně poprášíme moukou a na rozehřátém oleji opečeme a dodusíme.
- Papriky a rajčata nakrájíme, na másle podusíme nejdřív papriky, pak přidáme rajčata, podle chuti osolíme a osmahneme.
- Jednotlivé porce filé obložíme udušenou zeleninou, jako přílohu dáme opečené brambory.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.