Řecké fazole Milena
Původ receptu je v Řecku, původce české varianty je Milena…
Ingredience
- 1 hovězí konzerva (400 g)
- 1 konzerva fazolových lusků ve slaném nálevu (700 g)
- 1 velká cibule
- 150-200 g měkkého salámu nebo párků
- olej, kečup jemný nebo ostrý nebo kombinace, případně trochu mleté papriky – sladké nebo pálivé nebo kombinace
Postup:
- Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji.
- Přidáme nakrájený salám, osmahneme ho, okořeníme paprikou, přidáme hovězí konzervu a dobře prohřejeme.
- Pak přidáme ocezené fazolové lusky, kečup podle chuti a necháme přejít var.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo chlebem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.