Farmářské fazole
Zvolíme mexickou variantu, takže budeme potřebovat i chilli a hořkou čokoládu.
Ingredience
- 2 hrnky fazolí
- 150 g farmářského boku nebo podobnou uzeninu
- 1 větší červená cibule
- 4 stroužky česneku
- 2-3 lžíce rajského protlaku
- sůl
- mleté chilli
- 2 kostičky hořké čokolády
- nať koriandru nebo petrželky
Postup:
- V neosolené vodě uvaříme fazole. Dobu vaření zkrátíme, když fazole předem namočíme do studené vody, přes noc nebo aspoň od rána.
- Farmářský bok nakrájíme, rozpečeme, na něj dáme nakrájenou cibuli a nakrájený česnek a společně zasmahneme.
- Pak přidáme rajský protlak, sůl, chilli, kousek hořké čokolády a krátce podusíme.
- V závěru vmícháme uvařené ocezené fazole. Na talíři doplníme zelenou nať.
Související
-
Fazole jsou potravou nového tisíciletí. Jsou plné bílkovin, levné a zasytí
Luštěniny do našeho jídelníčku rozhodně patří. Přesvědčí vás o tom náš host – Roman Sejval, učitel technologie přípravy pokrmů ze Soukromé hotelové školy Bukaschool.
-
Rajské fazole
Jestli se tak jmenují podle rajského pyré, nebo podle rajské chuti – to už necháme na vás.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.