Fazole s vejci
Ukázková snídaně těžce pracujícího farmáře.
Suroviny:
1 šálek uvařených fazolí
2 vejce
1 menší cibule
50 g anglické slaniny
2 lžíce mléka nebo smetany na vaření
sůl
pepř
1 lžíce oleje
případně jemně pálivý kečup a rajčata
Postup:
- Na oleji rozpečeme nakrájenou slaninu, na ní krátce orestujeme nakrájenou cibuli.
- Na tomto základu dobře prohřejeme fazole a pak je zalijeme vejci, rozkvedlanými s mlékem, solí a pepřem. Promícháme a necháme vejce ztuhnout.
- Na talíři obložíme rajčaty, podle chuti můžeme i zakapat jemně pálivým kečupem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka