Fazole s vejci
Ukázková snídaně těžce pracujícího farmáře.
Suroviny:
1 šálek uvařených fazolí
2 vejce
1 menší cibule
50 g anglické slaniny
2 lžíce mléka nebo smetany na vaření
sůl
pepř
1 lžíce oleje
případně jemně pálivý kečup a rajčata
Postup:
- Na oleji rozpečeme nakrájenou slaninu, na ní krátce orestujeme nakrájenou cibuli.
- Na tomto základu dobře prohřejeme fazole a pak je zalijeme vejci, rozkvedlanými s mlékem, solí a pepřem. Promícháme a necháme vejce ztuhnout.
- Na talíři obložíme rajčaty, podle chuti můžeme i zakapat jemně pálivým kečupem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.