Rajská polévka se zeleninou
Jemný krém vám bude chutnat.
Ingredience
- 2 mrkve
- 1 petržel
- asi třetinu nebo půl celeru
- 1 cibule
- 400 g loupaných krájených rajčat z konzervy
- 3 lžíce oleje
- šálek smetany
- 2 kostky slepičího bujónu nebo sůl
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou mrkev, petržel a celer a prosmahneme.
- Zalijeme litrem vody, přidáme bujónové kostky nebo sůl, uvedeme do varu a přidáme ještě rajčata. Uvaříme doměkka.
- V závěru rozmixujeme, přilijeme smetanu a necháme už jen přejít var. Na talíři zdobíme petrželkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...