Rajská polévka se zeleninou
Jemný krém vám bude chutnat.
Ingredience
- 2 mrkve
- 1 petržel
- asi třetinu nebo půl celeru
- 1 cibule
- 400 g loupaných krájených rajčat z konzervy
- 3 lžíce oleje
- šálek smetany
- 2 kostky slepičího bujónu nebo sůl
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou mrkev, petržel a celer a prosmahneme.
- Zalijeme litrem vody, přidáme bujónové kostky nebo sůl, uvedeme do varu a přidáme ještě rajčata. Uvaříme doměkka.
- V závěru rozmixujeme, přilijeme smetanu a necháme už jen přejít var. Na talíři zdobíme petrželkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka