Rajská polévka se zeleninou

Jemný krém vám bude chutnat.

Ingredience
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • asi třetinu nebo půl celeru
  • 1 cibule
  • 400 g loupaných krájených rajčat z konzervy
  • 3 lžíce oleje
  • šálek smetany
  • 2 kostky slepičího bujónu nebo sůl

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájenou mrkev, petržel a celer a prosmahneme.
  2. Zalijeme litrem vody, přidáme bujónové kostky nebo sůl, uvedeme do varu a přidáme ještě rajčata. Uvaříme doměkka.
  3. V závěru rozmixujeme, přilijeme smetanu a necháme už jen přejít var. Na talíři zdobíme petrželkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...