Polévka z kedlubny a batátu
Nebojte se kombinovat i méně známé druhy zeleniny.
Ingredience
- kedlubna
- batát (v objemovém poměru 1:1)
- 2 lžíce másla
- litr a čtvrt vody
- sůl
- nudle
- zelená petrželka nebo pažitka
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
- Osmahneme ji na másle, zalijeme vodou, osolíme a krátce povaříme.
- Pak zavaříme nudle – dobu varu přizpůsobujeme velikosti nudlí – vlasové potřebují jen pár minut, domácí hutné o trochu déle.
- Na talíři doplníme petrželkou nebo pažitkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka