Čínská polévka

Číňan by se možná malinko divil, ale vy si pochutnáte.       

Ingredience
  • 1 kuřecí skelet
  • 1 cibule neloupaná
  • asi 5 celých pepřů
  • na špičku nože chilli
  • sůl
  • půl hlávky malého zelí
  • 1-2 mrkve
  • 2 hrstky rýžových těstovin

Postup:

  1. Nejdřív dáme do osolené vody vařit kuřecí skelet, neloupanou cibuli a koření.
  2. Zvlášť v osolené vodě uvaříme nakrájené zelí a nakrájenou nebo hrubě nastrouhanou mrkev – nevaříme úplně do měkka.
  3. Kuřecí vývar přecedíme, obereme kousky masa, dáme je do vývaru a přidáme povařenou zeleninu.
  4. Nakonec připravíme rýžové těstoviny – podle návodu, jinou dobu varu mají vlasové nudle a jinou třeba vrtule.
  5. Vývar se zeleninou rozdělíme do talířů, přidáme rýžové těstoviny a podáváme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.