Čínská polévka
Číňan by se možná malinko divil, ale vy si pochutnáte.
Ingredience
- 1 kuřecí skelet
- 1 cibule neloupaná
- asi 5 celých pepřů
- na špičku nože chilli
- sůl
- půl hlávky malého zelí
- 1-2 mrkve
- 2 hrstky rýžových těstovin
Postup:
- Nejdřív dáme do osolené vody vařit kuřecí skelet, neloupanou cibuli a koření.
- Zvlášť v osolené vodě uvaříme nakrájené zelí a nakrájenou nebo hrubě nastrouhanou mrkev – nevaříme úplně do měkka.
- Kuřecí vývar přecedíme, obereme kousky masa, dáme je do vývaru a přidáme povařenou zeleninu.
- Nakonec připravíme rýžové těstoviny – podle návodu, jinou dobu varu mají vlasové nudle a jinou třeba vrtule.
- Vývar se zeleninou rozdělíme do talířů, přidáme rýžové těstoviny a podáváme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.