Čínská polévka
Číňan by se možná malinko divil, ale vy si pochutnáte.
Ingredience
- 1 kuřecí skelet
- 1 cibule neloupaná
- asi 5 celých pepřů
- na špičku nože chilli
- sůl
- půl hlávky malého zelí
- 1-2 mrkve
- 2 hrstky rýžových těstovin
Postup:
- Nejdřív dáme do osolené vody vařit kuřecí skelet, neloupanou cibuli a koření.
- Zvlášť v osolené vodě uvaříme nakrájené zelí a nakrájenou nebo hrubě nastrouhanou mrkev – nevaříme úplně do měkka.
- Kuřecí vývar přecedíme, obereme kousky masa, dáme je do vývaru a přidáme povařenou zeleninu.
- Nakonec připravíme rýžové těstoviny – podle návodu, jinou dobu varu mají vlasové nudle a jinou třeba vrtule.
- Vývar se zeleninou rozdělíme do talířů, přidáme rýžové těstoviny a podáváme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.