Poctivá slepičí polévka
Zahřeje ne těle i na duši.
Ingredience
- půlka slepice
- 2 bobkové listy
- 5 pepřů celých
- 4 nová koření
- 1 neloupaná cibule
- půl celeru
- 2 mrkve
- 2 lžíce másla
- 2 hrsti nudlí
- petrželka
Postup:
- Očištěnou a omytou slepici dáme do dvou litrů vody, přidáme koření a cibuli, osolíme a vaříme pomalým varem do měkka.
- Mrkve a celer nahrubo nastrouháme, osmahneme na másle, zalijeme dvěma sběračkami z vařící se slepičí polévky a podusíme.
- Nudle – ideálně domácí – uvaříme zvlášť v osolené vodě. Uvařené nudle vmícháme do udušené zeleniny a rozdělíme na talíře.
- Z uvařené slepice obereme a nakrájíme maso a také ho rozdělíme na talíře.
- Zalijeme vroucím vývarem a ozdobíme zelenou petrželkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.