Rajská polévka s rýží

Zapomeňte na školní jídelnu a uvařte si tu svoji rajskou!

Ingredience
  • 1 konzerva loupaných rajčat (400 g)
  • 1 menší cibule
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1 kostka slepičího bujónu
  • 2-4 lžíce dušené/vařené rýže
  • 2 lžíce oleje
  • zelená petrželka

Postup:

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rajčata, rozmačkáme je a ještě okořeníme provensálským kořením a vše osmahneme.
  2. V hrnci vedle rozvaříme bujónovou kostku v půl litru vody, přidáme připravená rajčata a povaříme.
  3. Nakonec rozmixujeme do hladka, měla by být dost hustá, není potřeba ničím zahušťovat.
  4. Do talíře pak přidáme trochu rýže a zdobíme zelenou petrželkou.

Související