Krémová zeleninová polévka

Je vydatná a může nahradit kompletní jídlo.

Ingredience
  • 2-3 mrkve
  • 1 petržel
  • půl celeru středně velkého
  • kousek kedlubny
  • 1 cibule
  • 2 hrsti loupané čočky
  • sůl nebo 2 bujonové kostky
  • krutony ze staršího pečiva
  • trochu tuku na opečení krutonů

Postup:

  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kusy a dáme vařit do osolené vody nebo vody s bujonovými kostkami.
  2. Mezitím nakrájíme starší rohlík nebo housku na malé kostičky a opečeme na rozehřátém tuku. Starší pečivo nenasaje tolik tuku.
  3. Do polévky přidáme čočku a dovaříme – loupaná čočka se nevaří dlouho, poměrně rychle se i rozváří a polévku pěkně zahustí.
  4. Nakonec polévku do hladka rozmixujeme, na talíři přidáme krutony a zelenou petrželku.

Související