Celerová polévka s jáhlami
Rozšiřte své polévkové portfolio...
Ingredience
- půl celeru
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 2 lžíce másla
- sůl nebo 1,5 kostky slepičího bujónu
- šálek jahel
- pažitka nebo nať z jarní cibulky
Postup:
- Očistíme a nadrobno nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme zeleninu.
- Rozpustíme máslo a osmahneme na něm připravenou zeleninu.
- Zalijeme vodou, osolíme nebo přidáme bujón a povaříme asi 10 minut.
- Pak přidáme šálek jahel, předem propláchnutých horkou vodou a dovaříme.
- Na talíři doplníme pažitkou nebo cibulovou natí.
Související
-
Celerové řízečky
Hořčík, železo, draslík – to obsahuje celer a výborně tak působí na snížení cholesterolu v krvi, pomáhá snižovat tlak a detoxikuje.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.