Celerová polévka s jáhlami
Rozšiřte své polévkové portfolio...
Ingredience
- půl celeru
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 2 lžíce másla
- sůl nebo 1,5 kostky slepičího bujónu
- šálek jahel
- pažitka nebo nať z jarní cibulky
Postup:
- Očistíme a nadrobno nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme zeleninu.
- Rozpustíme máslo a osmahneme na něm připravenou zeleninu.
- Zalijeme vodou, osolíme nebo přidáme bujón a povaříme asi 10 minut.
- Pak přidáme šálek jahel, předem propláchnutých horkou vodou a dovaříme.
- Na talíři doplníme pažitkou nebo cibulovou natí.
Související
-
Celerové řízečky
Hořčík, železo, draslík – to obsahuje celer a výborně tak působí na snížení cholesterolu v krvi, pomáhá snižovat tlak a detoxikuje.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka