Celerová polévka s jáhlami

Rozšiřte své polévkové portfolio... 

Ingredience
  • půl celeru
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 2 lžíce másla
  • sůl nebo 1,5 kostky slepičího bujónu
  • šálek jahel
  • pažitka nebo nať z jarní cibulky

Postup:

  1. Očistíme a nadrobno nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme zeleninu.
  2. Rozpustíme máslo a osmahneme na něm připravenou zeleninu.
  3. Zalijeme vodou, osolíme nebo přidáme bujón a povaříme asi 10 minut.
  4. Pak přidáme šálek jahel, předem propláchnutých horkou vodou a dovaříme.
  5. Na talíři doplníme pažitkou nebo cibulovou natí.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.