Jáhlové lívance
Jáhlovou mouku koupíte v prodejnách zdravé výživy.
- 200 g jáhlové mouky
- 250-300 ml mléka
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 2 lžíce cukru
- špetka soli
- tuk na smažení
- meruňková marmeláda a kysaná smetana na zdobení
Postup:
- Smícháme mouku s cukrem, kypřicím práškem a špetkou soli.
- Přidáme mléko a vymícháme hladké těsto.
- Na pánvi rozehřejeme tuk, lijeme sběračkou lívance a smažíme po obou stranách do zlatohněda.
- Lívance mažeme meruňkovou nebo jinou marmeládou podle chuti a přidáme lžičku kysané smetany.
Související
-
Česneková pálenka k posílení imunity a Jáhlová česnečka
Česneková pálenka k posílení imunity (starý ruský recept) Suroviny a postup: Půllitrovou nádobu naplníme do půlky nasekaným česnekem, zalijeme vodkou a postavíme na...
-
Jáhlové škubánky
Z krupice může být víc, než jen kaše...Suroviny a postup:Nejdřív si na kostičky nakrájíme a na kousku másla osmažíme 3 rohlíky. Do varu přivedeme asi půl litr mírně...
-
Amarantový nákyp s jáhlami na vanilkovém krému
Ještě v rámci jarních diet a očišťování shazujete nadbytečná kila? Odříkáte se sladkého? Ale co kdybychom vám nabídli úžasný dezert, po kterém zaručeně neztloustnet...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.