Amarantový nákyp s jáhlami na vanilkovém krému

17. duben 2012

Ještě v rámci jarních diet a očišťování shazujete nadbytečná kila? Odříkáte se sladkého? Ale co kdybychom vám nabídli úžasný dezert, po kterém zaručeně neztloustnete? A navíc - dezert oceněný zlatem na celostátní soutěži?

Slávka Brádlová se vypravila za receptem i za jeho autorkou - Michalou Pezenreiterovou ze Střední školy obchodu a služeb v Děčíně.

Tužku a papír už máte připravené? Tak si pište:

 

Amarantový nákyp s jáhlami na vanilkovém krému

 

Začínáme vanilkovou omáčkou: Lžíce zakysané smetany, lžíce mascarpone, trochu moučkového cukru a vanilkovou dřeň, javorový sirup. Smícháte metlou a trochu našleháte. S samotný nákyp? Jáhly se uvaří v mléce, potom se přidají do zakysané smetany, zašlehá se to, přidá se moučkový cukr, vyšlehané bílky a amarant, vkládá se to do misek a prokládá ovocem.

 

Na čtyři porce moučníku Michala Pezenreiterová potřebovala asi 20 gramů amarantu, 12 gramů jáhel, asi dvě lžíce zakysané smetany, asi třetinu vyšlehaného bílku, 25 gramů cukru a 300 ml mléka.

Spustit audio